A Marix Hungary Kft. túl azon, hogy IT és GDPR témákat illetően is szolgáltat, szakterületünk az üzleti, üzletvitel tanácsadás is.

Őszintén valljuk, hogy egy-egy ötlet, tanács, tipp, vagy egy komplett projekt csak akkor ér valamit, ha az testreszabott és belátható időn belül megvalósítható. Szakmai életünk során számos alkalommal találkoztunk olyan remek ötletekkel, amik elvi síkon tökéletesek, de való életben nem kivitelezhetőek, vagy ha még kivitelezhetőek is, töredékét tudják csak hozni eredményben, ahhoz képest, mint amekkora profitot ígért.

Mi nem csak gazdasági oldalról vizsgáljuk meg az adott céget, sokkal inkább érdekesek számunkra finom részletek. Egy cég látótere működése során olyannyira beszűkül, hogy szinte nem képes felismerni kézenfekvő lehetőségeket, vagy elhárítani az adott problémát.

Meggyőződésünk, hogy jelen gazdasági környezetben elengedhetetlenül szükséges egyfajta paradigmaváltás!

Egy cég számára következőkben tudunk tanácsadást vállani (a teljesség igénye nélkül):

 • – pénzügyi háttér és megfelelő likviditás
 • – Ügyfél és értékesítés-elemzés
 • – Beszerzési tanácsadás
 • – logisztika optimalizálás
 • – HR menedzsment
 • – Költséggazdálkodás
 • – Piac analízis
 • – Amennyiben nem szellemi termékkel, szolgáltatással foglalkozik cég, akkor raktárkészlet optimalizálás
 • – Korszerű számítógép park és megfelelő szoftver és hálózat-használat
 • – WEB fejlesztés
 • – GDPR megfelelőség

 

A lentiekben néhány gondolatébresztésnek szánt mondat,miket érdemes elolvasni.

Manapság az egyik legnagyobb probléma cégek számára az IDŐ! Ebből mindig kevés van, sosem elég. Nem gondoljuk, hogy megoldás az lenne egy vezető számára, hogy 8-10 óra helyett ezentúl 12 órát dolgozzon! Ezzel együtt az is biztos, hogy megfelelő időgazdálkodással, automatizmussal időt lehet megtakarítani mind az alkalmazottak, mind pedig tulajdonos, ügyvezető számára. Az így megtakarított időt pedigz innovatív megoldásokra, fejlesztésre kell fordítani.

A cég működési mechanizmusának ismeretében tudunk IT megoldásokat ajánlani, vagy szimplán munkaszervezési tanácsokat adni.

A másik óriási probléma humán erőforrás motiválása, megtartása. Nem szeretnék hangzatos közhelyeket leírni, amik elmagyarazzák, hogy miért is nincs munkaerő és ha van, akkor miért is nehéz megtartani a dolgozókat.

Szerencsére ebben témában is vannak működőképes tanácsaink, javaslataink.

Meg kell tartani múlt értékeit, de nélkülözhetetlen az új gondolkodásmód a jelenben, illetve a jövőben egyaránt. Ami tegnap működött, lehet, hogy ma már idejét múlt. A világ iszonyatos sebeséggel változik, az információ másodpercek alatt eljut egyik földrészről a másikra. Aki nem képes lépést tartani mai kor elvárásaival, az előbb, vagy utóbb lemarad versenytársaitól.

Cégünk segít egyfajta szemléletváltásban és az igényeknek megfelelően kézzelfogható tanácsokat ad.